Egentlig havde vi (Emil, Arne og René) aftalt at dykke ud for Grenå, men vinden var gået i syd med dårlig strømprognose, så vi endte i Århus bugten i stedet.

Første dyk var på M/S Olympia – vraget af en skruedamper der gik ned i 1893. Det ligger på ca 15 meter vand ikke langt fra sejlrenden. Vraget kan ikke ses på ekkolodet, men vores position er så præcis at vi satte ankeret på vraget. Der ligger en del plader. Arne fik indviet sin harpun med Emil som fiskeguide.

René havde også held til at nappe et  par torsk. Sigten var usædvanlig fin for årstiden  8-10 meter. Dog en del brandmænd på opstigningen. IMG_1444

Sigten var god

IMG_1446

Svamp

IMG_1447

Arne 

IMG_1448

Spanter og alt det andet

IMG_1455

Så går det mod overfladen

IMG_1461

Selskab på tovet 

IMG_1475

Rene med fin torsk

IMG_1479

Flere torsk

Næste dyk var på hummerrevet. Et flot stenrev. Arne og René fik listet bagom en hummer, der røg i nettet, men den næste ville bare ikke ud af hulen. Efter mange forsøg blev der opgivet. I stedet satte vi spolelinen på og steg op til båden hvorefter Emil og René  dykkede ned langs spolelinen igen. Emil var resolut – stak hånden helt ind i hummerhulen – hvorefter den bed sig fast i handsken, så den kunne trækkes med ud…. Vi så flere hummere, som vi lod gå.

Herligt at vandkvaliteten er blevet så god i bugten.

DSC_0211

På en tre mandstur har man båden for sig selv

IMG_1482

Hummer 

IMG_1486

Sigten på hummerrevet fejlet heller ikke noget

IMG_1497

Rene i overfladen

Herefter var det sejlads retur til havnen. Båden går rigtig godt for tiden efter monteringen af nyt styretøj.

IMG_1500

Så går det hjem over

Tak for en dejlig søndag på vandet . Vi må snart ad sted igen.

Dbh  René O