Vores Grenå tur blæste væk men så er det jo godt vi bor så tæt på et farvand man næsten altid kan sejle på. Vi tog derfor på bugten og første mål blev stenrevet i Begtrupvig. Turen der ud var okay selv om der var lidt bølger. Sebastian og jeg (Emil) var først i og blev mødt at +10 meter sigt og massere af lys så det var jo fedt! IMG_1611

Sebastian i god sigt

Vi fik også hurtigt lokaliseret et par hummere. Desværre var flere af dem med æg så de fik lov at gå. IMG_1616

Stor hummer desværre med æg

Ved en stor sten var der skovlet rigtig meget sand ud måske 30 liter og et kig ind i hulen afsløret en rigtig stor klo sags! Med hele armen inde i hulen kunne jeg kun lige røre ved klosagsen hvilket først gav et stort blåt mærke og senere en tømmerlus!! Dette bevirket en del råben og skrigen samt en del grin fra Sebastian hvilket medførte et øget luftforbrug. Taktikken blev opgivet og vi begyndte at grave stenen fri i stedet. Her efter fik jeg smidt svømmefødrene og lukket alt luft ud af dragten og som en anden tungdykker lykkes der at løfte stenen væk men i støvskyen var hummeren væk ind til den lige kom om hjørnet af stenen og blev fanget.

a

Tømmer lus!

Oppe igen var Robin og hans to vender kommet i vandet og Søren og Thomas kom hurtigt efter da vi først var kommet op. Med alle tilbage i både blev kursen sat mod prammen. Det blev en lidt træls tur mod bølgerne men det gik.

Ved prammen røg ankeret hurtigt i vandet og efter kom Sebastian og jeg. Der var hurtigt bundet på og så skulle de der rust hulder jeg længe har haft kig på undersøges. Lignehjulet blev fastgjort og ind gennem der første huld. Sebastian kom efter hen langs skibssiden hvor vi fandt endnu et huld vi kunne klemme os igennem og nu var der pludselig god plads. Her inde gik hummerne frit rundt på bunden! Vi svømmet frem og tilbage nogle gange men efter 15 min var sigten efterhånden var blevet så dårlig at vi måtte bruge linehjulet for at finde ud men det gik nu også fint.

IMG_1627

Så kom vi indenfor

IMG_1629

Der skal masses lidt for at komme ud

Ude igen var vi forbi efter harpunerne der lå ved ankeret og så stod den på jagt. Det blev da også til at par torsk før vi tog den op oven på prammen hvor der var massere af havkarusser at kigge på.

IMG_1633

Tang og havkarusser på toppen af prammen

På aftalte tid fandt vi ankeret og gik op. Fra sikkerheds stoppet kunne vi stadig ligge og se prammen og ellers blev tiden brugt på at blæse bobler efter brændmænd.

DSC_0363

En af beboerne i prammen ser dagens lys

DSC_0366

Hvordan kan vingen være blevet så rusten? 

Godet oppe igen blev det Søren og Thomas der skulle have det sidste dyk. Her efter gik turen hjem over.

DSC_0368

Så er vasken fyldt – IGEN

Tak for en god tur!

Hilsen Emil