Deltagere: Dennis Poulsen, Emil Vesterager, Kasper Ballermann, Morten Benn, Oliver Monberg, René K. Olesen, Thomas P. Brændgaard

Endnu engang blev der stablet en Norgetur på benene. Det resulterede i nogle rigtig gode dyk, masser af fisk og muslinger i nettene, samt en masse snak, hygge og musik.

Morgendykket den første dag var ved Hatten og Røret, hvor der blev høstet et par kammuslinger. Det er selvfølgelig altid fedt at have den største musling med op, men også lidt kedeligt når der ikke er andet end mudder indeni.

  

Eftermiddagsdykket var ved Nordstrand og et nyt opdaget område vi har besluttet at kalde Pinden. Endnu engang var der kammuslinger med til overfladen og når man nu ikke kan nøjes med en enkelt eller to, så er det jo bare med at tage det ét net ad gangen. Derfor var det også oplagt med en konkurrence i hvem der først kunne ordne fem kammuslinger. Et natdyk blev det også til for dem der havde lyst til at stå med et par håndfulde fladfisk meget sent om aftenen.

Næste morgen dykkede vi på Kjell. Der blev spottet en lille havtaske som endte med at blive til nogle gode billeder. Der var også lidt snak om et aflangt objekt som skulle stå midt på vraget, men på knap 40 meter kan enhver vel blive ramt af kanonkuller, objektet er stadig uidentificeret.

Om eftermiddagen var vejret stadig rigtig godt, så det var oplagt at sejle udenskærs og dykke på Am-Mer-Mar, som for de fleste af os var noget nyt. Vraget er et amerikansk fragtskib der sejlede med soyabønner og gik på grund i 1946 grundet fejlnavigering. Sigten var forrygende og ligeledes var fangsten. Vi var alle meget begejstret for vraget der ligger med en maksdybde på ca. 25 m og med en god nitroxblanding har man en meget passende bundtid. Man kan dog af flere årsager sagtens ende ud med at bruge en del mere tid på ankertovet end beregnet, men så er det jo godt at der er dykkere og ekstra nitrox i båden.

På tredjedagen var vejret igen rigtig godt og vi startede ud med et naturdyk ved fyrtårnet. Her var sigten også fin og der blev fanget et par fisk. Fryseren var bla. derfor ved at være proppet, men så var det jo heldigt at vi kunne sende en fryseboks med Kasper, som alligevel måtte vende snuden hjemad en dag før os andre.

 

Eftermiddagen bød igen på godt vejr og Am-Mer-Mar skulle lige prøves af igen. Igen fin sigt og et altid fedt dyk.

Den sidste dag var vi ikke lige så heldige med vejret, det stod ned fra start til slut. Men dykke skulle vi selvfølgelig alligevel og det lå lidt i kortene at vi som sædvanligt skulle besøge Natokutteren, som (næsten) altid er til at kende. Med lidt dybde på blev der spottet en langfingerkrabbe og det blev også til et fint billede.

Det er selvfølgelig klart, at når man finder en skumslukker på 40m og lidt længere oppe støder på et helt nyt vrag, så skal folk i båden selvfølgelig lige gøres opmærksomme på det – med det samme. Vi fandt ud af at vraget kun er 2 måneder gammelt og er sunket pga. brand på kutteren. Natokutteren er pludselig blevet til NatokutterNE.

En havtaske ved kutterne blev det også til og endda turens største.

På færgen hjemad var der en dejlig stor buffet, som vi alle nød godt af!

 

Tak for en rigtig god tur!

Hilsen Oliver