En af mine makker havde rodet med en ugestur til Sognefjorden og hvad der nu kunne nåes med bil der fra. Den var meldt ud som “kun for RB og dykning 50-100 meter” så jeg havde hurtigt droppet tanken om den. Men så gik det værgen være eller bedre end at de fik et par afbud og da hytten var betalt blev jeg spurt om det var noget. Sebastian var hurtigt klar på ideen og så var det jo en makker på samme niveau. Et bryllup betød jeg først kunne komme afsted to dage senere end de andre.

600 km norsk landevej har åbenbart taget pusten fra mit 2×12 

Tirsdag var jeg klar til at dykke med de andre. Første dykkermål lå et par timers kørsel væk men Norge er jo smuk at køre rundt i så det var nu okay. Vraget hed Optima og lå lige uden for en havn. Efter en del problemer med at finde et sted at komme ned til den lykkes en plan som dog betød en svømmetur på 270 meter hver vej og så måtte jeg endda ud med en anker bøje smit på en håndholdt GPS inden vi kunne greje op.

Det var dog det helt vær!

Proviant – Lasten var fyldt med flasker

Fliser var en del af lasten

Rettet var der stadig og fint begroet

Sebastian på 6 meter stoppet. Billed taget fra 12 meter stoppet

Eftermiddags dykket blev på Olenburk som kun lå 5 min kørsel fra vores hytte så det var nemt. Sebastian kigget efter skrugen men den finder man nu ikke hvis man leder på dækket…

Sebastian i baggrunden og blæksprutte æg i forgrunden

Flasker nok

Det blev også til en fin brosme 

Onsdag tog vi til sydsiden af Sovnefjorden hvor Inger 6 ligger. Man kan parkere ganske tæt på vraget men det kræver en mindre bjergbestigning at komme det sidste stykke ned til vandet. Vraget ligger på hoved hvilket jo gør man bliver snydt for de fleste detaljer. Men der var en del rødfisk, langfingerkrebs, blæksprutte æg, farvestrålende fisk og fine søanemoner.

Bjergbestigning før dykket kan begynde

Søanemone

Udsigten fejlet ikke noget 

Torsdag stod den på Aquilla og Helge ferdinan som ligger tæt på hinanden. Fra land går der snore ud til dem begge. Der er dog omkring 300 meter at svømme men det gik nu også an. Første dyk blev på Aquilla som ligger på siden på en dybde fra 36 meter og ned til +60 meters dybde. Snorden var bundet på dækket i stævnenenden hvor der også var lavest. Her fra svømmet vi nede på dæksiden hele vejen ud akter hvor vi var over på den anden side forbi skrugen og så op til rælingen på turen tilbage. På vej tilbage langs snoren krydset en fiskeline vores snor og den fik Serbastian fuldt. Jeg var lidt bagud men kunne se Sebastian så droppet snorden og svømmet direkte mod ham hvilket betød vi begge kom væk fra snorden.  Dette viste sig at være held i uheld for for her lå en 22 kg havtaske som vi fik skudt og sendt til overfladen med to bøjer. Vi opgav at svømme den ind og gik i stedet op af bøjerne. De dybe stop føltes meget længe hvor i mod stoppet på 3 meter hvor vi lå sammen med havtasken hurtigt var over.

Store øjne er en tilpasning til dybt vand 🙂

På tros af størrelsen er den svær at få øje på!

Sebastian ser dødens gab i øjnende – dog efter den var død

Oppe igen måtte vi bare sand at turens højdepunkt var overstået og fra nu kunne det kun gå ned af med kvaliteten af vores dykning.

Næste dyk blev på Helge ferdinan og når det er et skridt ned af trappen med et intakt anders and vrag i 25 meter sigt skal man nok ikke klage! Jeg fik set rettet selv om jeg havde 15 meter der over og det var placeret 5-10 meter dybere end jeg var… Sebastian var på et tidspunkt væk ind til jeg kunne se der kom bobler op af skorstenen langt over mig. Der skulle efter sigende være 50 meter dybt i bunden af skorstenen.

Faktisk var det så fedt at vi fik presset bundtiden max. Men vi kom alle godt op igen efter ganske lange stop. Det var dog lidt spændende en overgang…

Fredag var den sidste dykkerdag vi havde sammen og her gik turen igen til Olenburk. To fine dyk hvor det både blev fundet lidt fine sager. Sebastian og jeg fandt også skrugen. Det er ikke så svært når bare ikke man leder på dækket men i stedet der hvor skruger normalt er monteret. Der blev også tid til at kigge lidt inden for samt at skyde efter de der rødfisk der var alle steder på det lidt dybere.

Sådan ser skruen ud

Levende rødfisk

Underholdning på dekostoppet – savgylte med rede

Tilbage fra dykket fik Sebastian pakket bilen og sat kurs mod færgen. Jørgen og Daniel fulde efter sidst på natten. Jeg selv forsatte videre nord på til 10 dages yderligere ferie.

På Gensyn! Vi må afsted næste år

Hilsen Emil