Der var dømt langfart og 3 dyk. Derfor passet det også super godt vi kun var 5 når der også skal pakkes flasker til 3 lange forholdsvis dybe dyk og 60 L benzin i reservedunke…

Kl lidt over 7 gik der mod Grenå for Sebastian, Morten H. og jeg (Emil). I Grenå stod Jørgen og Ricky et par gæster fra Randers og ventet på os.

Båden blev pakket og kursen sat der ud af. Båden gik super godt der ud af med ca 40 km/t ved 4000 omdrejninger så turen ud til M403 kunne klares på en time og 30 min. Ganske okay afstanden taget i betragtning men stadig lang tid…

Første hold kom i vandet og fik fint bundet på. Godt oppe igen kunne de berette om elendig sigt i hvert fald helt nede på bunden. På toppen havde det været brugbar…

Efter et grundigt makkertjek kom Sebastian og jeg i vandet. Sebastian gav den gas ned af tovet så jeg næsten ikke kunne følge med. Jeg overhalet ham dog på 27 meter hvor vraget også tonet frem. Det resulteret dog i at jeg fik et kraftigt spark af Sebastian efterfuldt af noget snak om nogen finder og en pludselig opstigning og nu kunne jeg se hvad der var sket. Jeg havde glemt at spørge om han ikke skulle have finder på så dem havde Sebastian jo ladet ligge i båden… Nå snart var vi tilbage på vraget. Der var bundet på lige ved broen. Vi ville have været forbi kanonen men grundet sigten blev det hurtigt opgivet. Turen gik i stedet akter ud. Inden for her og der som vi jo har for vane.

IMG_2790

Så er vi på opdagelse!

Vi forsatte om på kølsiden forbi skrugen og videre frem i vraget igen. På kølsiden er der efter hånden også massere af hulder men de fleste stadig for små til at man kan komme ind – DESVÆRRE! Men vi fandet et sted. Det var også her Sebastian så en havkat uden at fortælle mig det… Tilbage i båden nægtet han dog at der var en havkat men kaldte det i stedet for en blåfisk. Den var nemlig lidt blå uden at være rigtig blå.

Ude igen råber Sebastian “9 minutter deco”. Jeg svare med okay et min mere da vi havde aftalt 10 min på tovet. Et par min senere var det dog noget modvilligt Sebastian gik mod overfladen mens jeg lige bandt af. Oppe på deco havde han så pludselig kun 4 min deco og massere af luft hvilket forklaret at han ikke rigtig gad op. Tilbage i båden kunne vi så ikke blive enige om der var blevet råbt 9 min eller 4 min. Det lyder åbenbart ens igennem en regulator…

thumbnail_PICT1182

Vejret fejlet ikke noget

Næste mål var U251. Ankeret blev smidt efter tårnet men ramte desværre 5 meter forlangt fremme. Her efter gentog rækkefølgen sig. Sigten her var tålelig helt til bunden dog uden at være imponerende. Der var massere af langer hjemme og efter en tur forbi stævnen og ud akter hvor vi ikke kunne finde den troldkrabbe Ricky havde taget billed af. Der i mod fandt vi den skrue som de andre mente var blevet bjerget.

thumbnail_PICT1186

Troldkrabbe som ikke var der hvor skrugen var… 

Sebastian gav sig til at rode inde under en plade og mens han gjorde det var der lige en lange der døde. Sebastians projekt endte i en stor mudder sky. Angiveligt havde der været en stor lange og hvis det var den der havde lavet mudderskyen må den have været gigantisk stor! Det gav anledning til en hel del råbben og til sidst måtte jeg komme til undsætning men der var tågen så tæt at spilet var uden og langen vandt.

IMG_2794

Lange – dog ikke den der lavet den store muddersky

Oppe igen efter 23 min på tovet (godt vi havde fået ilt på ellers var vi vist ikke kommet hjem den dag).  Vejret var ikke blevet værre og solcremen var en ganske god ting.

thumbnail_PICT1183

Fladt vand og solskind 

 Det sidste vrag der skulle dykkes var “sneglehusvraget”. Her sad Ricky og Morten over så efter lidt overfladetid var det i vandet for 3. gang. Jørgen nået bunden først. På vej mod munden fik jeg øje på et huld der måtte kigges nærmere på. Så uden stop gik det direkte der ned. Det viste sig at være lastrummet. Snart var Sebastian også der ned hvor efter vi gik agter ud i vraget under dæk. Ind igennem en dør som førte ind til kulkælderen og en god tur rundt her inde.

IMG_2807

Tryk måler på kedlen?  

Rundt her og der og inde og ude og pludselig fik Sebastian travlt med at skulle op! Det er ikke sådan når man har en decocomputer i stedet for en dykkercomputer. Jørgen var selvfølgelig først oppe og her efter måtte jeg vente hele 15 min efter jeg selv var ude af deco på at Sebastian også var. Det på tros af vi havde dykket sammen og Sebastian på en nitox 34 mod min nitox 32…

IMG_2812Det blev en stor del af dagen det skulle bruges her…

Oppe igen kom ankeret i båden og kursen sat mod Grenå. 10 sømil senere kunne vi også se jylland igen. og 45 min senere igen ramte vi også havn. Efter pakning og et stop på grillbaren var det mod Aarhus igen hvor Biodyk blev nået før solen gik ned og kl 23:30 var fiskene renset og klubben kunne lukkes ned i hele 8,5 time før den næste tur skulle igang.

Tak for en god tur! Vi må snart afsted igen!

Hilsen Emil