Vi hentet anker i går!
Vi satte den orange i nede ved stranden og sejlet mod Sletterhage. Her samlet vi sidste mand op inden vi ”gik” ud til Maja (16 meter) hvor ankeret lå tæt ved. Vraget eller rettere lasten som er størknet cementsække fylder ikke mere end ca. 5×5 meter. Det forhindrede os dog ikke i at smide ankeret lige midt i vraget hvor der var nemt at gøre fast. Efter et hurtigt visit på vraget var det tid til at finde det så omtalte anker. Linehjulet blev fastgjort til en kobbernavle hvorefter kursen blev lagt lidt til højder for hvor ankeret skulle være. Efter ca. 35 meter svinget vi og kort efter dukker ankeret op! Vi får sendt en bøje op og bundet den på ankeret og computeren viste kun 16 minutter. Vi fik gravet ankeret fri hvor efter turen gik tilbage til vraget og derfra mod …overfladen.
På det sidste dyk gik vi ned langs den bøje der markeret ankeret med den helt store hævesæk fik den bundet godt på ankeret og sendt op. Og så var opgaven sådan set løst!7-5

Turen hjem blev hård da bølgerne stod lige mod. Vi fik sendt så meget udstyr og mandskab som muligt med bilen fra Sletterhage hvor efter vi stævnet hjem over. Turen gik på tros af en punkteret ponton.
Ankeret ligger nu i en balje ferskvand i skylderummet. Når den er færdig med det var planen det skulle ud og stå på græsplænen!Vi har ca. sejlet 60 km og brugt lige godt 50 L benzin.
IMG_0580