Vi skulle på efterårstur men efterår blev vinter før kalenderen gik op og pludselig var en tur med båd ikke så lokkende. Et alternativ blev stranddyk i gulmarksfjorden ved lysekil.

Torsdag

Derfor draget Sebastian, Thomas, Robin, Gorm, Bjørn og jeg (Emil) nord på ved 14 tiden denne torsdag.

Om bor på færgen 

På færgen fik vi spist hummerpastasalat og fremme i Göteborg kom vi ud af byen og frem til vores hytte med større eller mindre problemer med at finde vejen.
Efter lidt øl og røverhistorier fandt alle en seng at sove i.
Fredag
Fredag morgen tog vi huld på at spise de 60 æg Sebastian havde købt med. Og der efter tog vi til jordfald for at dykke.
Vi havde slæbt lidt flasker med 
Sigten så ud til at være helt elendig! Man på 1 meter vand klaret det op og blev ganske fin. Ingen fandt alt. Sebastian og jeg fandt massere af mudderbund med søfjer, jomfruhummer, sømus og blæksprutter. Men den der klippeskrænt så de ikke meget til. Det havde de andre dog men om vent havde de ikke fået så meget af det ude på mudderbunden.
Sømus
Mudderrose
Jomfrohummer
Blæksprutte

Eftermiddages dykket trak vi til afgang kl 15 da det så ville blive et natdyk. Ret nemt med natdyk på denne årstid. Vi kørte til skår Igen var der forskel på hvor folk svømmet hen. Sebastian og Emil fandt både dybde, mudder og klipper hvilket nok var en del af forklaringen på at de andre næsten var klar til at køre da Sebastian og Emil kom op. En anden var at Bjørn ikke var på toppen og måtte opgive dykning på resten af turen.

Igen lidt af alt det man tager til lysekil efter: Jomfruhummer, dybtvandsreje, krill, trolkrabbe og Fløjfisk. Robin og Bjørn fik deres første blæksprutte.

Troldkrabbe på 46 meter vand

Dybtvands reje 2 meter fra troldkrabben

Fløjfisk han

Efter at have spist “vikingegryde” var det tid til endnu et natdyk for Emil, Sebastian og Thomas og igen gik turen til Jordfald. Massere af det sammen og Thommas fik set den blæksprutte han var taget på turen for at se.

Troldkrabbe

De der pinde – Seabella

Endnu en blæksprutte

Det var mørkt

Tilbage i hytten havde Gorm lavet hele overetasien til en savna ved at tænde op i brændeovnen. Her oppe blev der spist kage, drukket øl og fortalt flere røverhistorier.

Lørdag

Lørdag var Gorm og Robin tidligt oppe så de kunne nå to dagsdyk. De tog vist til Jorfald. Vi andre minus Bjørn der stadig ikke kunne dykke kørte til Lysekil og dykket i havnen for at se noget andet. Her ligger 3 vrag ikke fantastisk dykning men fint til en afveksling.

Taskekrabbe

Thomas på det erne vrag

Stor trådsnegel

Eftermiddags dykket blev for Robin og Gorm ved Jorfald i nogen lunde dagslys. Vi andre tog til Skår. Turen til jordfald var den mest givdige i form af nye spænende arter. De så både rokke og Sankt Petersfisk. Vi andre havde nu også et fint dyk med alt det vi havde set en del gange her oppe end til videre.

Endnu en hummer der ikke har haft sex

Dybtvands reje

Farvestrålende troldhummer

Kvastsnegel

Gorm stod for aftensmaden som var pasta og kødsovs med massere af pamasan. Et godt forsøg på at holde os på land men med beskeden om at der var set rokke og Sankt Petersfisk var sagen afgjort vi skulle dykke igen. Gorm og Robin var også afsted. Sankt Petersfisk fandt vi ikke men rokken undslap ikke! Faktisk fik vi noget der lignet et par min sammen med den så det var jo helt perfekt.

Rokken var en Tærbe

Rød knorhane

Stor nøgensnegel

Endnu en troldhummer

Tilbage skulle de 80 æbleskiver Sebastian havde købt jo spises. Det holdte hårdt men lykkes til sidst…

Søndag

Søndag var dagen for det sidste dyk. Det gik igen til Jordfald. Robin, Gorm og Thomas fik kigget nærmere på klipperne mod vest mens Sebastian og Emil fik udnyttet de lave ilt procenter til at lede efter havfruer. Vi fandt dem dog ikke men der vrimlede med blæksprutter, jomfruhummer, mudreroser og så kom vi også lige igennem en skov af søstrå.

Søpølse

Enarmet jomfru

Oppe efter at have nærstuderet klippevæken længe var der ikke andet for end at få pakket tingende og kørt mod færgen hvilket foregik i god ro og orden.

Øl og kage mens vi venter på færgen 

Tak for turen! Vi gør det snart igen.

Emil