Dagens tirsdagsdyk var fuldt booket – 7 mænd og damer sejlede lidt over fem ud fra Århus havn i Tonadoen med kursen mod Prammen. Astrid havde arrangeret dykket, og Emma og Simon var med klubben ude for første gang. Vejret var godt (som planlagt) med en meget stille vind på 2-4 m/s og fladt vand så det gik mod Prammen i stor stil.

Første hold i vandet var Astrid og undertegnede med et godt dyk på 47 min hvor Prammen blev udforsket fra oven og forneden. Astrid var lige ved at få fingrene i en god stor hummer, men den flygtede desværre i sikkerhed ind under skroget inden hun fik ordentligt fat. Med en udemærket sigt på 5-6 m der blev bedre væk fra Prammen fik vi også set lidt på badekaret der blev vendt om – Astrid fik et lille karbad dernede. Desværre, havde vi ikke kamera med, ellers havde det været det nye profilbillede!

Næste hold bestående af Stig og Oliver blev sendt i mens første hold stadig var på bunden, og de fik et godt dyk på 44 min – imponerende af Oliver i våddragt i 9 grader vand. Med line væk fra vraget var de på udkig efter krudt og kugler, og de fik også kigget lidt på badekaret som Astrid og jeg havde vendt om mens de var væk.
18361655_10213155584144225_685839342_n
Oppe fra båden kom tredje hold i med instruktøren Palle med harpun og nyopfundet hummerfanger™ (version 2.0), og Emma og Simon – begge i våddragt! De fandt fint vraget men efter en 20 mins tid kom Simon pludseligt til overfladen igen, desværre med problemer med BCD’en. Emma og Palle kom op for at tjekke til deres buddy (Palle med en meget pæn torsk i nettet!) og Emma kravlede i båden sammen med Simon for at få varmen igen. Palle havde mistet sin hummerfanger™ da han hoppede i vandet, så han tog til bunden kort for at finde den mens vi andre tog ankeret op, desværre uden gevinst. Det viste sig at han måtte til bunds endnu en gang, da ankeret ikke havde tænkt sig at forlade Prammen frivilligt.

Fri kom vi til sidst og så gik turen igen mod Århus gennem kapsejlads, og vi endte i klubben til udstyrsrengøring, øl og roulade – alt i alt en rigtig dejlig dag.

Med venlig hilsen Kirstine