Closed Circuit Rebreather

I BioDyk kan du dykke med på alle vores ture med din Closed Circuit Rebreather.  Vi acceptere  alle godkendte CCR certifikater og forbund .

Closed Circuit Rebreathers dykker efter: Trin 1 (Nitrox) til Max 50 meters dybde med min. 1- 7 liters Stage Flaske med atmosfærisk luft ( 21% oxygen 79 % Nitrogen)

DCIM100GOPRO


En CCR-dykker har du 2 VIGTIGE grundregler. 

1: Kend altid dit PO2. Kontroller din computer, der monitor dine min. 3 ilt sensorer PPO2 tal.

2: Er du i tvivl? Så bail out! En CCR-dykker medbringer altid en bail out- flaske med en ånd bar gas på din max dybde


Her er nogle af de fordele Thomas ser ved en Rebreather 

  • Åndingsgassen genbruges,hver indånding er ca 4% ilt brugt af kroppen resten genbruges: Du kan dykke længere tid uden at løbe tør for luft og uden at slæbe så meget luft med.
  • Åndingsgassen optimeres til dybden: Du kan dykke længere tid uden at få dekompressionsforpligtelser. Du brugen den samme mænge luft uanset hvilken dybde du er på. jeg bruger ca. 30 bar på 1 1/2 times dykning
  • Holder dig varmere, hvilket er komfortabelt og mere sikkert i forhold til udvikling af dekompressionssyge.
  • Ingen larm og  bobler, når du ånder ud. Stilheden er fantastisk og du kan interagere med dyrelivet under vand på et helt andet niveau.
  • 3 oxygensensorer til at måle din PO2: en eller anden form for afstemningslogik, der træder ikraft, hvis én eller flere sensore skulle svigte!
  • 3 nød luft kilder: Dit mundstykke, Stage flaske, og mundstykket på din bcd inflator slange
  • Luftforbruget er det samme uanset dybden du er på!!!

GOPR0562 kopi 2


 Closed Circuit Reabreather lange historie – i meget korte træk :

Rebreather konceptet kan dateres meget lang til bage i historien :
De første tegninger er fra Leonardo da Vinci (1452-1519)  der viser en dykker, der trækker vejret igennem en skindpose.Der er sket meget siden

En rebreather er et apparat også kendt som et lukket kredsløb Underwater åndedrætsværn eller CCUBA. Denne indretning scrubs eller fjerner kuldioxid fra en dykker udåndingsluft; tilsættes en lille mængde 100% oxygen til den resterende ånde for at muliggøre en længere dykke med mindre reserve oxygen og mindre tanke

DCIM100GOPRO

Se den kronlogiske udvikling fra år 1680 of frem til idag af Closed Circuit Rebreather her

Få mere information om Closed Circuit Rebreather her


Prøvedyk med en Closed Circuit Rebreather 

Jeg mener at fremtidens dykkere kun vil dykke på lukkede systemer, selvom at det er et stykke ude i fremtiden før vi  alle når helt dertil.

I BioDyk arrangere vi prøvet dyk, det vil blive en Fredag fra ca 18 til 21i Svømmehallen i Egå. Undervisningen sker i BioDyks lokaler og  består af en gennemgang af CCR maskinen  og dens egenskaber.  Derefter kører vi til Egå svømmehal, hvor du får lejlighed til at dykke på enheden, prøve dig frem med opdriftskontrollen – som er noget anderledes på et lukket system og nyde stilheden uden bobler!

foto 2

Kontakt BioDyk for en helt ny oplevelse uden bobler på: [email protected]


Dykker på rekorddybde med rebreather

Den britiske dykker Will Goodman har gennemført et teknisk dyk på mere end 290 meter dybde med en hellukket rebreather som luftkilde. Her:


DCIM100GOPRO