Nu er der mulighed for at lære en masse om havbiologi og dykning i gymnasiet med en ny Marinbiologisk Studieretning på Rødkilde Gymnasium.

Et af Biodyks medlemmer, havbiolog Maria Dahm, er blevet ansat på Rødkilde Gymnasium som udvikler og underviser på den nye studieretning. Begejstringen lyser i øjnene når Maria fortæller om den nye studieretning: “Det er første gang i Danmark at der tilbydes en Marinbiologisk Studieretning i gymnasiet. Det bliver en vanvittigt spændende uddannelse med fokus på vand, fjord og hav. På uddannelsen samarbejder  vi med forskningsenheder ved universiteterne og i erhvervslivet, så eleverne kommer ud i virkeligheden og får mulighed for at beskæftige sig med projekter, som er relevante for naturbevarelsen i Danmark. Vi har allerede nu en gruppe elever som samarbejder med Syddansk Universitet om påvirkningen af blåmuslinger i Vejle Fjord med hormonforstyrrende stoffer. Det er en ambitiøs og naturvidenskabelig uddannelse. Med fagene Biologi A, Matematik A, Fysik B og Kemi B får eleverne en studentereksamen som er adgangsgivende til både naturvidenskabelige, sundhedsvidenskabelige og ingeniør uddannelser. Desuden kommer eleverne til at arbejde sammen med marinbiologiske studieretninger i Frøya (Norge) og Lyskil (Sverige) og i 2. g. går studieturen til tropisk eller subtropisk havmiljø. Det her må være enhver Biodykkers drøm, og der er da også flere der har sagt til mig, at de ville ønske de kunne gå i gymnasiet igen.”

Marinbiologi Studieretning Plakat

## vej muslingeforskning 3

Foto: Elev samler blåmuslinger for at undersøge indflydelsen af hormonforstyrrende stoffer på dem.

På uddannelsen er der mulighed for at tage dykkercertifikat undervejs. Studieretningen giver adgang og er en god forberedelse til alle videregående uddannelser indenfor naturvidenskab, sundhedsvidenskab samt ingeniør uddannelserne.

Hvis det lyder som noget for dig eller nogle du kender, så se deres promotionfilm: https://www.youtube.com/watch?v=Qo12vHXa8L4

Cover fbside

Læs mere på Rødkilde Gymnasiums Marinbiologiske Studieretnings fb-side: https://www.facebook.com/pages/Rødkilde-Gymnasiums-Marinbiologiske-Studieretning/690830204348646

Du er også velkommen til at kontakte Maria Dahm på mobil: 25324554 eller email: md@roedkilde-gym.dk hvis du har nogle spørgsmål eller kunne tænke dig at høre mere om studieretningen.

MRA13591

Foto: Maria er medlem af Biodyk, havbiolog, fridykker og ivrig undervandsjæger.