Ligesom så mange andre år, har Biodyk igen været på Samsø. Denne gang fra d. 24. – 27. maj 2018 med ophold på Boll’s Lejrskole, som er et rigtig fint og velegnet sted. Formålet er klart – vi skal dykke og vi skal hygge. Turen er for klubbens medlemmer, familie og gæster. Deltagerne var Rene M, Morten R, Jesper (gæst), Anne, Bo, Dorthe T, Stig K, Mikkel (ungdomsafdelingen 😊), Tine og Jacob. Rene O. kom på lørdagsvisit.

 

Vi ankom til Samsø torsdag eftermiddag. Den første dag blev brugt på indkvartering, sætte båden i vandet ved Ballen Færgehavn, klargøring af udstyr og hygge over aftensmaden.

 

Fredag formiddag sejlede Stig, René og Jakob til vraget Fjorden syd for Samsø. Stig og Jakob tog det første dyk. Desværre havde ankeret ikke ramt vraget pga en del strøm, så vi måtte søge med linehjul. Vi fandt vi vraget efter en del søgen og havde et vellykket ophold på bunden. Morten og Jesper kørte imens til Kolby Kås Havn og den nordlige del af Samsø for at lave nogle stranddyk. De ville undervandsfotografere og det blev til mange billeder af de mange kutlinger.

Efter Stig og Jakobs dyk på Fjorden, sejlede vi tilbage til Ballen Lystbådehavn for at dykke på Stendepotet. Denne gang var det Renés tur til at komme i vandet, og Stig hoppede med. Ekkoloddet havde vist et meget tydeligt udslag af Stendepotet, så vi var spændt på hvad der lå på bunden. Men loddet må åbenbart have fejlet, for René og Stig fandt kun sandbund. De gjorde dog dykket spændende ved at Stig tabte sin lygte på vej op i båden, men en hurtig nedstigning bragte den til overfladen igen. Nu er der monteret en solid stålring, så det ikke sker igen.

Aftensmaden stod på grill. Bo og Anne havde sørget for et godt udvalg af kød, pølser, salat mv. Derefter var der aften-/natdyk ved Kolby Kås Havn ved nordmolen, mens der var den flotteste solnedgang.

Lørdag stod vi tidlig op for at tage en morgendyk. Det blev igen ved nordmolen ved Kolby Kås Havn. Herefter tog Jakob og hans familie sammen med Bo og Anne til Tranebjerg, for at opleve kåringen af Samsøs bedste kartoffelmad – og ikke mindst spise kartoffelmader. Imens sejlede resten til området omkring Stavns Fjord/Lindholm for at have nogle naturdyk og snorkling. Det gik resten af dagen med i det smukke land og vandskab.

Dorthe og Morten havde lavet temamiddag lørdag aften. Middagen var en lækker 3-retters menu inspireret af 80’erne.

Søndag bød på et tidligt båddyk inden hjemturen. Turen gik til vraget Anna og naturdyk ved Lindholm. To fine ture med pletskud ved Anna da ankeret landede lige ved siden af vraget. Anna bød på bl.a. stenbidere, nøgensnegle og flot bevoksning, men ingen torsk.

Hen mod aftentid om søndagen, var vi igen retur i Risskov efter en vellykket tur i sol og strøm.