Lørdag morgen satte 4 BioDykkere kursen fra Aarhus Havn mod Tunø og vraget Ellen Dyer!

Vejret var tiltalende og vandet næsten helt fladt, så båden kom hurtigt i vandet og afsted det gik! Luften var 23 grader, vand  18 grader på overfladen og kun 9 grader på bunden! Så vi så en springlag på vej ned mod vraget . Sigten var  4-6 meter og der var en del fisk på og omkring vraget; Der blev dykker 6 dyk den dag!

Det var lidt specielt at hele kobberforhudningen stadig var intakt. Med en del kobber plader på siderne af vraget som kan anbefales at udforske Det er kendt og vel besøgt vrag i Biodyk sammenhæng, nemt at lokalisere og dykke på for alle dykkere uanset certifikat og erfaring

 Lidt om vraget:  skib der var lastet med 2600. Trd. Petroleum der havde kurs mod Fredericia for grosserer Jørgen Jensen, Kjøbenhavn. Skibets Kaptain var Clapp, en amerikaner. Skibet brød i brand…..Vraget ligger på 18 meter vand lige udenfor Tunø Havn.

For en mere informationer om Vraget Ellen Dyer her: 

http://www.vragguiden.dk/wreck.asp?wreckid=1959 

Fodnote af forfatteren: Jeg takker personligt mange gange igen Rene og Søren for deres andet dyk og  for at finde min lygte, det på mærkværdigvis heller ville blive på vraget ….:-)