Det tegnet til at blive en fuld båd der skulle afsted denne lørdag med 3 tilmeldinger (Josh, Sebastian og mig Emil) inden turen kom på mailen. Der kom så ikke flere men heldigvis ville Jørgen og Ricky fra dykkerklubben Poseidon godt med os så vi blev 5 hvilket var fint. 

Kl lidt over 9 gik det mod Grenå. Sebastian var hurtig til at finde bagsædet og få noget fornuftigt ud af tiden. 20170311_095250

Sebastian sover jo altid…

I Grenå stor Jørgen og Ricky og ventet på os. Vi kom hurtigt afsted og vandet var helt flade men vinden kølet godt i den lille time det tog at nå frem til Neckar. Ankeret kom i vandet og Jørgen var hurtig til at konkludere at der ikke var strøm – nok en del for hurtigt!

Emil, Ricky og Jørgen var først i vandet hvor vi hurtigt fik bundet på ca. midt skibs. Her efter gik det ind alle mulige steder (og sikkert også nogen steder hvor nogen ville mene det var umuligt 🙂 )

IMG_2051

En af mange beboere indenfor

IMG_2053

Ikke bebor kun gæst – men han er også indenfor

IMG_2056

Madras fra under dæk

IMG_2058

Denne bebor holder flyttedag

IMG_2063

Snegl uden hus men den var jo også indenfor

IMG_2067

Også liv i lasten

IMG_2070

Sortvels ser vi tit der inde hvor det er mørkt

IMG_2073

Last af lyserødt “sand”? Nogen der ved hvad det kan være?

Oppe igen efter de aftalte 50 min kunne Josh ikke få sine tørhansker tætte og uden håndledmanchetter var det nok lige offensivt nok at dykke… Jeg var hurtig til at tilbyde at han kunne låne min dragt når jeg havde fået et dyk mere. Men nu manglet Sebastian jo en makker så jeg måtte jo i vandet igen. Computeren ville give mig 9 min uden deco på 18 meter så der var ikke andet for end at vente lidt. Vi sprang i da computeren ville give mig 25 min uden deco og så måtte det jo koste noget tid på tovet.

IMG_2086

Søfolk skal også på toilettet 

IMG_2081

Sebastian på jagt

Nå efter 36 min i vandet stod der 14 min på tovet og så varmt var vandet jo heller ikke så det gik mod overfladen igen. Jeg kunne godt have savnet en nitox men det havde jeg jo ikke tænkt var nødvendigt til et 18 meter dyk…

Tilbage i båden oplevet vi det mest usandsynelige naturfænomen jeg kan komme i tange om og jeg havde ihvertfald aldrig aldrig troet jeg skulle opleve det i Kattegat. Sebastian FRØS og han ville tilmed godt indrømme det og hen ville ikke engang i vandet igen. Måske der var en sammenhæng med de mange liter vand han kunne hælde ud af ærmet. Han var heller ikke meget for at vi skulle vride hans dragt for han mente der var en teoretisk mulighed for at vandet ikke ville nå ned til hans sokker hvis vi lod vær. Vi andre nød synet af en kold Sebastian og til jer der ikke var med – I gik glip af nået!

thumbnail_PICT1055

Fladt vand – som i helt fladt! 

Josh fik min dragt på – Det tog godt nok noget tid for jeg havde måske overvurderet min størrelse en lille smule. Den var ihvertfald fyldt godt ud! Nå men efter meget besvær lykkes det da. Det var dog tydeligt at den nok var en luft besparende dragt…

thumbnail_PICT1061

Så går det bagud 

Jørgen og Josh kom i men det fungeret ikke helt så de var hurtigt oppe igen og nu skulle Josh aldrig mere have en tørdragt på igen!!!! Men hvad gør man så når man har 55 min sejlas til havn? Ja man tager den da bare i en tynd inderdragt, våde sokker og værgen hue eller hansker. Nå ja kalenderen siger da godt nok at det er forår men vi andre frøs nu bare ved synet. Der var mange gæt på hvornår Josh ville dø af kulde men ingen af dem var efter vi havde nået havnen! Men han tog den sku hele vejen!

20170311_163039

Så går det hjem over i meget tæt tåge

Retur i havn fik vi hurtigt pakke sammen og sat kurs hjem over. Tilbage i Biodyk ville Josh alligevel godt i sauna og det var det nu stor forståelse for.

20170311_185356Det obligatoriske billed fra vasken

Tak for en af de rigtig fede ture!

Hilsen Emil