Torsdag, fredag og lørdag men vind og bølger der tillod sejlads ved Hanstholm men først søndag lykkes det at få tingende til at gå op så en tur kunne gennemføres. Henrik måtte melde fra i løbet af natten da han var blevet syg.

Men søndag morgen kl 6 trillet Rene og Rasmus fra biodyk med båden på slæb. I Randers sluttet Ricky og Emil (mig) sig til og efter en lang køre tur med en mindre omvej nået vi også Hanstholm.

Med Rene ved rettet (og gashåndtaget) nået vi hurtigt frem til vraget Aalborghus.

SeaLife DC1400

Fuld fart der ud af!

Det lå i forvejen en båd fra Bjerringbro som lige havde smidt det første hold i vandet.

Ricky og Emil fulde hurtigt efter med et tov vi kunne gøre fast. Da det jo ikke gik og smide ankeret ned i hovet på de andre.

Der var bundet på i agter enden så vi tog den frem ad i skibet forbi motoren, og videre op til stævnen som står intakt. Sigten var som forventet helt fantastisk og der var små og store lubber over det hele. På pladerne lå der rødtunger som vi fik ryddet godt ud i eller der var nu nok så mange så det ingen forskel gjorde.

Under stævnen var der en fin lange som vi desværre ikke kunne få ud med vores små harpuner.

IMG_7162

Den lange som Rene ikke kunne lade være!

En god tur ind igennem last lugen og ud igen længere nede agter bød på et koøje et par nøgensnegle og en del rigtig fine kutlinger og ikke mindst en fin buskhovde. Ja vraget er beboet både udvendig og udvendig!

IMG_7177

Et af flere koøjer!

1

Der var også nøgensnegle – flere slags

Tilbage mod ankertovet hvor vi lige fik brugt de sidste par minutter tæt ved. før vores 45 minutter var gået. og vi måtte returnere til overfladen med en lille håndfuld minutters deco.

SeaLife DC1400

Så keder vi os…

Her efter kom Rasmus og Rene i vandet. De valgte at bruge næsten lige så lang tid på opstigningen som på bunden men det er jo straffen for at dykke på luft. Rene havde langen fra stævnen med op og set endnu en han ikke kunne komme til.

Anden runde for Ricky og Emil var med den store harpun hvilket også gav et par af de store lubber. Den ene nået næsten og filtre Ricky ind i harpunsnoren da den blev helt vild.

IMG_7229

De er da fine!

Godt oppe igen var Rasmus blevet så søsyg at han måtte springe andet dyk over. Derfor måtte Emil “ofre sig” og tage et dyk mere så Rene kunne få sit 2. dyk. Det krævet dog lige lidt overflade tid, lidt gas dekatering og et ekstra regulator sæt til den 4 flaske for at få det til at gå op. Men så var der også 30 minutter mere på bunden til Rene og 10 på tovet til Emil…

SeaLife DC1400

Så gør vi klar igen

På det dyk fik Rene den lange han ikke havde fået på første dyk. Emil fik en hummer. Vi så en havkat i den størrelse hvor man var noget usikker på om det var et foto objekt eller et jagt objekt eller måske begge dele. Den ville dog kun være med til den ene ting og forsvandt inde under en plade.

IMG_7241

HavkatIMG_7231

Udsigten på det meste af 3 dyk

Turen hjem var i pænt store bølger. Vi kunne dog godt tage den planende om end det til tider gav lidt tæsk.

Efter pakningen af udstyr og et smut forbi færgegrillen var det tide til den lange tur hjem over.

Tak for en LANG men super god dag! Hanstholm er bare et fedt sted at dykke når det kan lade sig gøre!

Hilsen Emil