Vi havde en fin tur på bugten torsdag eftermiddag! Søren var mødt i god tid og havde pumpet båden op, tjekket benzin og batteri osv. Så den sorte båd var klar på en lille tur. Vi var Søren, Morten, Simonog mig.
Vi fik pakket grej og kæmpet os ned over strandgrunden og fik sat båden med kun en lille smule hårdt arbejde – og til stor beundring fra en flok øldrikkende unge.
Der var lidt vind og bølger da vi nåede prammen, så det var lidt svært at ramme med ankeret. Til gengæld var der mega meget vand i båden, som vi ikke fattede hvor kom fra? Vi skyndte os i vandet og måtte svømme flere meter fra ankeret hen til vraget. Helt uhørt. Søren og jeg var først nede og sigten var desværre dårlig! Jeg rodede rundt i mudderet, så en pæn torsk og så var alt mudret til ukendelighed.. Æv.
Vi svømmede rundt og Søren fandt en flot hummer oppe ved stævnen. Af en eller anden grund er han hummerelsker, så jeg måtte mase hånden ind og få fat i den. Pga lygte og fangstredskab var det lidt svært, så jeg stak hummeren i hånden af Søren som derefter svømmede rundt med den i strakt arm (mens jeg var ved at dø af grin). En tur mere rundt og så var både torsk og sigt fuldstændig væk. Søren opgav mig og tog en tur rundt om vraget mens jeg var forsvundet i en muddersky. Til sidst mødtes vi dog et par meter oppe og tog tilbage til overfladen.
Næste hold røg i og vi benyttede lejligheden til at tømme båden for vand. Og derefter holdt den faktisk tæt – måske havde vi glemt at sætte bundpropperne ordentlig i. Efter dyk gik turen i halvstore bølger og langsomt tempo tilbage mod kysten og det var først helt inde ved Egå Marina at vi kunne få lidt tempo på.
Som Søren sagde: det var vist et vedligeholdelsesdyk! Men hold nu op hvor var det dejligt at være i vandet igen!
Vi dykker igen i næste uge – alt efter vejrudsigten. Og jeg kan kun anbefale en tur med den sorte (den er altså lidt hurtigere at få i vandet og kræver jo ikke træk).
Tak for dyk! Nu skal jeg vist have bestilt et net til næste gang så andre ikke skal dykke rundt med en hummer i hånden!
– Palle