Vi skulle ud og dykke denne søndag og det var endelig planen at vi skulle på bugten men i sidste øjeblik ændret vinden sig så det ville være totalt spildt ikke at tage på Kattegat. Mødetid blev rykket så kl 9:00 var Stig, Sebastian, Kasper og Jeg (Emil) i fuld gang med at pakke biler og båd hvor efter vi kørte mod Grenå. I Grenå stødt Jørgen en gæst fra dykkerklubben Poseidon i Randers sig til. Vandet var fladt og båden ikke tungt læsset så de 10 km ud til Ida var en ren fornøjelse og hurtigt overstået. 20161218_140113

Fladt vand – sådan vil vi have det!

Efter lidt problemer med at finde Ida kom Kasper, Sebastian og Stig i vandet for at binde på. Det var hurtigt klaret og bøjen kom i overfladen så vi kunne binde båden på. Der var slet ingen strøm i overfladen og sigten var de norske farvande værdige.

IMG_1908Bobler fra de 3 på tovet

Med første hold godt oppe igen var det tid for Jørgen og jeg. Sigten var ikke helt så god på bunden som i overfladen men den fejlet nu stadig ikke noget. Der var dog også noget strøm men ikke noget man ikke kunne håndtere.

IMG_1915Søhøne

Omkring “masterne” på både styrhuset og stævnbygningen var der fyldt med hvillinger og de var slet ikke sky – SMUKT SYN!

IMG_1929Hvillinger på toppen af styrhuset 

IMG_1934Jørgen med hvillingerne

IMG_1940Buskhovde – altid en hyggelig beboer 

Nå Ida er ikke så stor og selv med tre ture inden for i stævnrummet for at tage billed af den leopartkutling der bor der var vraget hurtigt set. Det lykkes dog aldrig at få det biled så nu er der jo en grund til at komme igen. Oppe i overfladevandet var der markant koldere men stadig en fantastisk sigt og ingen strøm så vi slap ankertovet og svømmet over under båden mm.

IMG_1945Ja her fejlet sigten ikke noget!

IMG_1947Under båden

Oppe igen fik Kasper sejlet os videre ud på As-24 – vi skulle have torsk med hjem. Første hold gik i vandet med 3 kampdygtige harpuner og kom op med en samt en mindre torsk. Det måtte hold to kunne gøre bedre for der er jo altid maaange torsk på AS24. På bunden gik der ikke længe før Jørgen havde mistet sit harpun spyd og det var nu op til mig at sikre at der kom fisk med hjem. Den lange Kasper havde forklaret mig hvor lå kom hurtigt i nettet men ellers var der meget langt mellem torskende. Jeg så 3 og de kom alle med op.

Oppe igen sejlet vi hjem over i den begyndende tåge.

20161218_175856Dagens fangst

Tak for en god tur!

Hilsen Emil