Så var dagen kommet hvor vi skulle på langtur for at se nogle fine vrag! Båden blev sat i inden i Århus havn og kursen sat ned mellem Tunø og Samsø for at nå vraget Fjord der ligger syd for Samsø. Ankeret blev hurtigt smit måske lidt for hurtigt da det lå 15 meter fra vraget men heldigvis kunne man se at bunden steg lid og der var lidt vrag rester samme vej så Kasper b. og Emil fik hurtigt flyttet ankeret over til vraget og sendt bøje op som tegn til at der kunne bindes på.

På vraget var sigten fin og der var flere stor torsk som Kasper b. havde en stor udfordring med!

IMG_2493

Kasper B. i en muddersky!

Der var ret meget strøm på bunden men heldigvis kunne man ligge i læ på den side hvor der også var meste at kigge på. Omkring vraget var der en stor stime sej. Vraget var ret intakt og efter sigende skulle der ligge en gravko på på den men lige hvad der var gravkoen kunne vi ikke rigtigt regne ud.

IMG_2502

Længe siden den kost har været i brug!

Vraget var rigtig flot begroet og der var meget liv på, i og omkring det.

IMG_2504

Blodrød søstjerne

Efter meget besvær og frustrationer for Kasper b. lykkes det ham til sidst at få en torsk .

IMG_2507IMG_2508

Glad jæger med fin torsk

Opstigningen blev en oplevelse! Sej stimen lå omkring os det første stykke tid. I springlaget var der 20 cm helt mælkevidt vand man ikke kunne se igennem så det ligne næsten skyer lige som når man flyver op over dem. Oppe over springlaget blev vandet varmt og strømmen stoppet, sigten blev endnu bedre så man kunne se de mange vandmænd der var omkring os.

Her efter kom Jørgen og Kasper O. i vandet og det lød også til at de havde haft et fint dyk.

Det var blæst noget op så planen om at dykke Rita blev opgivet og vi sejlet op til Gudrun som lå lidt mere i læ. Vi fik hurtigt smit ankeret som lå lige til at sætte kæden om en spande. og så var det ellers på opdagelse på et helt intakt “Anders vrag” uden strøm og med en rigtig fin sigt!

IMG_2523

Maskinrummet på Gudrun?

Vi var forbi påsejlings stedet, roret og meget mere. På dækket nede akter ville Kasper B. vise mig en kran og den var også fin men da vi igen lidt senere kom forbi den sad der en stenbider på den og jeg kunne godt regne ud at det nok var den han havde lyst på.

IMG_2529

Stenbider på kranen

Ude på bunden var der massere af fladfisk der svømmet rundt!

IMG_2539

Massere af fladfisk – hvis de havde været lidt støre var der blevet massemor!

Her efter kom Jørgen og Kasper O. i vandet og de var også godt til fræs med dykket.

Da de kom op skulle vi hjem over og vinden var ikke blevet mindre så der blev “lidt” langt hjem! så da vi endelig var tilbage i Biodyk var en øl og fryse pizza lige sagen!

IMG_2546

Sjældent smager øl og frysepizza så godt!

Her efter en tur i saunaen hvor vi kunne evaluere lidt på dagens udfordringer og blev enige om at vi ikke behøvet at skulle i vander i morgen men måske igen fredag 🙂 ?