Tirsdagsdyk vel overstået! Det blev et ret aktivt tirsdagsdyk da broen er pillet ned… Jeg ankom til klubbeessn ret tidligt og stod sammen med Jess og kiggede på en bådebro hvor halvdelen manglede… vi begyndte at snakke om stranddyk, men heldigvis havde Jess set et par stålskinner som godt nok lå under en stabel brædder fra broen… Søren var en anelse skeptisk mens vi pakkede båden og fyldte 200 L luft i den (den var meget flad). Vi pakkede det hele og smed stålskinnerne oveni båden og slæbte den ned…. og ret hurtigt stod den sorte båd på stranden ved siden af broen… “Hvordan får vi den tilbage?” – “Det løser vi når vi HAR dykket!”… Det gik faktisk enormt nemt at få den ned!

15541590_10154542032033889_6951596794550110980_n
Så Søren, Jess og Palle fik skiftet til dragterne, sat båden i vandet og kom afsted – kun lidt forsinket! Vi fløj ud på prammen hvor der lå en bøje (så GPSen kom aldrig i brug) og Jess skulle have sit første dyk i tørdragt. Første hold (Palle og Jess) kom ned – og bunder var oversået med patroner, sigten var ~10 meter og der var stadig lys! Det var et super fint dyk hvor man for en gangs skyld kunne svømme væk fra vraget og se det meste af det fra afstand – super flot! Jess fik også fyldt noget luft i sin nye dragt og det gik rigtig godt – lidt komprimeret stil dernede – men fin kontrol og fin balance (for det meste).
Efter 30 minutter var vi tilbage i overfalden og så kunne jeg ligge og nyde det kolde vand i overfladen mens Jess og Søren fik byttet rundt (det tog lidt tid) og så nød vi 30 minutter mere i den fine sigt og begyndende tusmørke. En enkelt torsk stod og ventede og ventede – og vi fik kigget lidt rundt om vraget – som står rigtig flot begroet og gjorde sig til i den flotte sigt.
Tilbage i overfladen fik vi sejlet pænt hurtigt tilbage hvor vi tog båden op under lidt kaotiske forhold (vi fyldte den med vand og kølen har nok fået endnu flere mærker) – men efter en ret stor fysisk indsats stod den på toppen af broen igen… Det er lidt hårdt at køre bådtrailer på sandstrand med håndkraft… Armene var blevet lange og de sidste flasker var godt nok tunge at slæbe op…. Da vi gennemsvedte nåede klubben så vi på uret: 16:45! Vi var kolde og flade – men fik skyllet og fyldt flasker osv osv…
Det var et af mine bedste dyk på Prammen – både pga sigten men også fordi det egentlig virkede ret umuligt at få sat båden i som vi gjorde… Men det virkede og hvis man er 4 er det ikke noget problem. Tak for et super sjovt dyk og en super sjov tur i dag!
BH Palle Villesen Fredsted