Jeg (Emil) havde meldt tur ud. Ulrik ville godt med og Jørgen kunne efter kl 13:30 så det blev afgangstidspunktet og da Ricky og Dorte fra dykkerklubben Poseidon godt ville med var vi pludselig et passende hold. 

Fra Århus havn blev kursen sat forbi Sletterhage og til vraget Wolfgang Russ og efter lidt besvær med at slå noget på positionen fik vi et godt udslag på ekkoloddet og ankeret kom i vandet. Dorte og Emil kom i for at binde på.

IMG_6744

Dorthe på vej i dybet

På bunden (30 meter) var der lige nok lys til at man kunne orientere sig uden lygte, sigten var god hvis man lige ser bort fra der hvor jeg havde rodet rundt med ankeret. Vi var desuden kommet ned et sted hvor der var ganske meget vrag tilbage og på bindingen var hurtigt overstået og bøjen kom i overfladen.

Afsted med linehjulet men vi var ikke nået langt før vi så et monster af en hummer side fast i et net. Den sad godt fast og det tog langtid at befri den stakles hummer! Friheden var dog kort for den kom i min netpose!

Tiden er knap med en 15 L med luft på disse dybder så da hummeren var befriet gik turen mod ankeret igen og op til et par min straf.

IMG_6746

Vi forsøgte at rede hummeren – den overlevet dog ikke…

De andre kom i og havde vist også et fint dyk. De havde gjort ankeret fri eller næsten fri vi fik det dog op efter lidt besvær. Så blev kursen sat mod vraget Maja som hurtigt blev fundet og første hold bestående af Ricky, Dorthe og Emil blev sendt i for at binde på.

Det blev også et fint dyk hvor Dorte fik bevist at hun klart er den største vragrøver af os 3.

IMG_6775

Der er stadig mange ting at finde i mudderet.

 Det var ikke kun vraget der var interessante men også dens beboer!

IMG_6791

Søpølse – Dem var der rigtig mange af!

Oppe igen var det Jørgen og Ulrik der skulle i vandet.

IMG_6803

Jørgen og Ulrik på vej i ved Maja

 Ulrik fin sin torsk og Jørgen fik gjort ankeret fri.

Så gik det hjem af med et stop ved stenrevet ved Sletterhage som på tros af at der ikke er noget vrag helt bestemt er et dyk (læs mange!) vær.

Ricky, Dorte og Emil var først i. Ankeret lå på ca. 14 meter vand. Her fra gik det ud over skrænten til en 27-28 meter hvor det fladet lidt ud, blev koldt og sigten blev også dårligere dog uden at være dårlig.

IMG_6806

Dødningehånd spræt over revet!

Der efter tilbage forbi ankeret hvor Dorte blev sat af da hun var lav på luft. Inden da nået hun dog lige at finde en hummer som Emil tog med op for hinde.

IMG_6818

Blodrød søstjerne

Lige inden vi skal op finde jeg en hummer mere hvorefter vi begge sender en bøje op og kommer op lige vedsiden af båden.

Jørgen og Ulrik kommer også i vandet mens vi andre kan side og diskutere spisligheden af hestemuslinger, dirkbarheden af juice under vandet, Skibs trafik, tilberedningen af hummer, kvaliteten af dagens dykning og alt muligt andet.

IMG_6825

De kommer tæt forbi

Ulrik og Jørgen blev ikke sejlet ned og får pakket ankeret sammen, hvor efter turen går hjem over.

Tak for en god tur hvor det var sværte at finde noget at klage over… Det skulle der lige være at den fik en ende…

Hilsen Emil