Årets første Norgestur: Kristiansand

af

Deltagere: Philip, Michael, Thomas og Sebastian

Dato: 16. feb, 2023

Dyk på turen: Seattle

Dyk på turen:

Sværhedsgrad: Avanceret

Type: Vragdyk

Dybde: 21-73M

Beretning:

Ved årets start går turen som sædvanligt nordpå, og denne gang gik turen mod Kristiansand i Norge. Vi lejede en skøn hytte på det idylliske Flekkerøya. Der kunne vi samtidig have båden tøjret, så vi hurtigt kunne tage på ture i fjorden.

Turens vigtigste mål var det gamle tyske fragtskib, MS Seattle. Skibet blev beskudt fra både tysk og norsk side i 1940, hvorefter det brød i brand. Besætningen forlod skibet og kom i land ved Kristiansand, hvorefter skibet fik lov til at ligge i fjorden og brænde i flere dage. Det sank på en skråning hvor det ligger opret og meget intakt den dag idag.

Det er et lumsk vrag som har taget flere liv i de sidste årtier. Det frarådes kraftigt at dykke ind i vraget, da der er stor fare for sammenstyrtning. Selv vores mest erfarne vragdykker, Sebastian, nægtede at forsøge, hvilket bestemt var en god beslutning. Dykket var til gengæld fantastisk. Der er ikke meget strøm i området, og vandet var både klart og relativt varmt efter årstiden. Ved et dyk til 56-60 meter fik vi set det meste af det store, smukke fragtskib. På vejen op var der tilmed masser af liv på bøjens forankringsline, bl.a. de sjove spøgelseskrebs, så dekompressionsstoppene blev ikke helt kedelige 🙂

Foruden MS Seattle, blev der også dykket på M-426 og de såkaldte Town Wrecks (ifølge Dykkerspots). Al i alt en fremragende dykkertur, hvor det eneste uheld vi havde var en træt Sebastian der kan til at smadre en rude på sin bil, hvilket tilførte vores udstyr en jævn mængde glasstøv og Sebastian et lunefuldt humør på det meste af turen hjem.

Vi glæder os allerede til næste gang!