Efterårstur til Nautnes

af

Deltagere: Gorm, René, Astrid, Thomas, Rasmus, Philip

Dato: 8. okt, 2022

Dyk på turen:

Beretning:

Afgang lørdag d. 8. oktober og retur lørdag d. 15. oktober.

Deltagere: Gorm, Rene, Astrid, Thomas, Philip og Rasmus

Syv blev til seks. Turen var plaget af lidt sygdom, hvor Astrid og Rasmus fangede Corona weekenden inden, men blev heldigvis friske nok til at tage med. Dog var Astrid ikke helt på toppen og måtte sidde over nogle dyk. Desværre meldte Michael fra dagen inden afgang på grund af sygdom.

Lørdag: Afsted det gik. Turen op til Hirtshals gik fint, altså lige indtil Philip og Gorm blev stoppet af en skeptisk tolder der syntes de var lidt suspekte, men de fik sig snakket ud af det og vi kom alle ombord på færgen.

Nu skulle der ventes i 18 timer inden vi var i Bergen. Turen på færgen gik med hygge og alt for dyr pizza, nogle havde hygget sig til sent ud på natten og var lidt trætte til morgenmaden. Gorm og Rene måtte erfare at Rasmus nok skulle have sit eget værelse når vi kom til huset, men de fik dog lidt søvn trods alt.
Da vi endelig kom af færgen og ind i Norgen måtte Philip og Gorm igen lige overbevise en tolder om at de ikke var i Norge for at lave ballade, men bare var på dykkertur.

Da vi ankom til huset, fik vi sat båden i vandet og fik os installeret i huset med kompressoren i kælderen og værelserne blev fordelt.
Gorm, Philip, Rene og Rasmus sejlede ud til skibakkerne for at få turens første dyk.
Det var et godt dyk, men da sidste hold kom op af vandet var det blæst op og blevet meget mørkt, så turen tilbage til huset var lidt spændende, men det gik dog.

Mandag morgen kunne vi stå op til nybagte boller fra køkkenchef Rasmus, og efter morgenmaden skulle grejet gøres klar og turen skulle gå til ”Akvariet”. Gorm måtte desværre sidde dette dyk over da der var problemer med hans fine JJ rebreather, men de andre kom afsted og have nogle gode dyk om formiddagen. Vi fik en god frokost da vi kom tilbage og fik slappet lidt af inden turen om eftermiddagen gik til vraget af færgen ”Optimist” Gorm, Philip og Thomas kom i vandet på den position, hvor vraget skulle ligge. Desværre var der rigtig meget strøm og efter at have drevet en del og svømmet tilbage måtte de give op på at finde vraget.
Vi besluttede at sejle til ”husrevet”, hvor Rene og Rasmus havde et godt dyk inden det var fyraften.
Der blev snakket en del om natdyk, men ja det blev ved snakken.

Tirsdag. I dag skal vi ud at dykke på vrag eller dykke på rust som man også kalder det. Thomas havde fundet et nyt vrag på nettet, som vi besluttede at tage ud og finde.
Gorm og Philip kom først i for at skulle finde vraget. De fik en god lang svømmetur og lige som de var ved at give op kunne sporhunden Philip se vraget. Det var et fint vrag som lå på knap 40 meter vand og efter en del bundtid lykkes det dem at få 18 min deco, som blev brugt på at se på nøgen snegle.

Thomas og Rene havde også et godt dyk på vraget og havde også en del bundtid på de 40 meter.
Astrid og Rasmus kom derimod op og kunne fortælle at de havde fundet en anden del af vraget som kun ligger på 15 meter, men det var desværre kun de to der havde set den del. Men et fint nyt vrag, som bestemt er et besøg værd igen.

Om eftermiddagen står den på at finde færgevraget igen. Denne gang lykkes det og alle hold havde nogle gode dyk der. Desværre havde Gorm hul på sin dragt så den blev fyldt med vand, men ham og Rasmus havde dog stadig et godt dyk, nu begge i ”våd”dragt.

Onsdag var planen at sejle ud på Atlanten og se på om bølgerne kunne tillade et dyk på ”Ankervraget”, desværre var bølgerne for store så turene gik til ”Akvariet” i stedet. Astrid havde dagen før rykket den ene håndmanchet af, så i dag skulle hun dykke i en dragt hun havde lånt af Kir. Dette voldte lidt udfordringer da inflatorslange og dragt ikke passede sammen, men det fik vi fikset og der blev dykket. Der blev set en flot havtaske og andet liv. Om eftermiddagen gik turen til ”Husrevet” og Rene skød et par fine sej, som blev spist til aften.

Torsdag gik turen ud til ankervraget. Endelig var bølgerne i Atlanten så små at vi kunne komme ud til vraget. Alle have et godt dyk og så forskellige ting på vraget, så som det store anker, damp maskiner og store havål.

Om eftermiddagen gik turen til katedralen, som er et flot naturdyk hvor man kan svømme ind under klipperne og det føles som om man er i en katedral af klippe. Rene og Philip startede med at dykke der og havde et godt dyk. Thomas havde desværre glemt sin computer i huset, så han kunne ikke dykke. Derfor blev det besluttet at da Rene og Philip kom op sejlede vi tilbage til huset og fik hentet computerne og så gik turen til ”skibakkerne”. Det var nu blevet til et natdyk frem for et eftermiddagsdyk. Rasmus og Gorm havde et godt dyk på lavt vand og der blev taget en del billeder med Astrids undervandskamera. Astrid og Thomas havde fundet lysten til dybde frem og Astrid kunne stolt fortælle at den blev til ny personlig dybderekord på 50 meter.

Fredag. Nu er det sidste dag i Norge inden turen går mod færgen. Gorm og Rene skulle lige have et sidste dyk ved ”husrevet”, mest for at se efter spyddet til Renes harpun, som blev efterladt der på sidste dyk. Det var dog ikke at finde, men et godt dyk blev det til.
Nu skulle bilerne pakkes og så går tures afsted mod færgen. Det gik smertefrit at komme ombord og vi fik os flyttet ind i kahytterne. Til aftensmad stod den på buffet og vi fik en del dejligt mad at spise.

Det viste sig at der var temafest på færgen og der var lagt op til 80’er fest hele aftenen.
Vi havde en god sejltur på 22 timer og så stod vi endelig i Danmark igen. I Hirtshals fik vi sagt farvel til Astrid og turen kunne gå mod Aarhus. Vi fik hurtigt pakket ud og fik skyllet båden.

Det har været en fantastisk tur til Norge med en masse gode oplevelser. Flere har fået udvidet deres grænser og kompetencer med dykningen og der blev dykket nye steder og fundet nye oplevelser, så det må siges at det har været en fantastisk tur.

 

OBS: Billeder bliver uploadet senere