En tidlig morgen mødtes Thomas og Philip i Biodyk, pakkede bil og båd og kørte til Hirtshals.
I Hirtshals stod Sebastian og Emil og ventede på os, hvor vi så fælles tog med færgen til Kristiansand – destinationen var Tregde feriecenter.
Turen var nøje tilrettelagt af turlederen Emil, som havde planlagt en masse god dykning til flokken.
Første fag nåede vi to dyk:
Vi lagde ud med en tur på vraget Amarmar – et stort fint vrag med en max dybde på 30+ meter. God mulighed for penetration og havtasker.
Næste dyk blev et kammuslingedyk på “Pinden” – en bøje der markerer et skær. Det var et hyggeligt dyk med en maxdybde på omkring 40 meter. Der blev samlet kammuslinger på livet løs, hvilke vi kunne nyde nogle af om aftenen.
På dag to sejlede vi atter ud i den norske skærgård. Denne gang var destinationen vraget Kjell – en gammel norsk torpedobåd. Med en maxdybde på omkring 40 meter og masser af forskelligt vraggods. Gammelt ammunition ligger spredt udover bunden omkring den beskedne torpedobåd.
Efter Kjell sejlede vi til vraget Maria. Maria forliste op ad skærene, og er siden rådnet væk. Lasten bestod af cementsække, som stadig står helt urørt op af klipperne. Sækkene ligger som de var lastet på Maria inden hun forliste, de er dog efterfølgende hærdet op til store cement formationer.
Destinationen for sidste dyk på dag to var vraget Savonma. En gammel coaster som også er forlist op af skærene. Lasten var pakket med papir, hvilket man stadig finder mange rester af på vraget i dag. Det er et stort vrag, hvor store dele er faldet sammen og ligger nu som plader på bunden.
På tredje dagen sejlede vi til en gammel Natomole, hvor der helt tæt på kysten ligger to kuttervrag.
Philip fik på denne tur sat en ny personlig dybderekord med 53 meters maxdybde. Ellers var det et fremragende dyk på de gamle kuttere – mulighed for penetration og masser af dyreliv. Thomas fandt på den ene kutter sit nemesis. En gammel tønde som han febrilsk kæmpede rundt med endte som stor modskab for Philip.
Efter de to kuttere sejlede vi få hundrede meter væk for at dykke på et undersøisk kabel. Positionen er kendt for at huse masser af kammuslinger, hvilke der også blev samlet nogle netfuld af.
På turens sidste dag gik turen atter en gang til Natomolen. Planen var at gå på 50 meter og have længere bundtid end plot et “bounce-dive”. Dykket gik godt, hvor Thomas og Philip besluttede at tage den en tand dybere. Her fik Philip endnu en gang sat ny personlig dybderekord med dyk til 59,6 meter. Decostop blev afholdt på turen op på vragene – decostop med udsigt er trods alt en fornøjelse.
Tak for en god og lærerig tur gutter, det var en fornøjelse.