Weekendtur til Lysekil, Sverige

af

Deltagere: Philip, Michael, Thomas og Sebastian

Dato: 25. mar, 2022

Dyk på turen: Jordfall Hamn

Dyk på turen:

Sværhedsgrad: Øvet

Type: Stranddyk, Naturdyk, Decodyk

Dybde: 0-60M

Beretning:

Denne gang blev det til en weekendtur ved den svenske skærgård, nærmere Gullmarsfjorden ved Lysekil. Vi læssede trailerne og tog færgen fra Frederikshavn tidligt fredag morgen og landede i Göteborg. En times kørsel nordpå ligger Lysekil og Gullmarsfjorden. Det er en ca. 25 km lang tærskelfjord med et væld af liv og en fantastisk sigtbarhed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en færgetur med kolde øl og en køretur i de smukke svenske omgivelser, indlogerede vi os i den sædvanlige hytte hos en meget venlig svensk dame ved Jordfall. Hytten ligger meget belejligt lige ned til et fremragende dykkersted ved Jordfalls Havn. Det første dyk fandt sted her. Et skønt naturdyk på en klippevæg med masser af tang, polypdyr og krebsdyr.

 

 

 

 

 

 

 

Dagen efter gik til Lysekil Havn. Et hyggeligt sted med egen dykkercenter og gode faciliteter til at komme hurtigt i vandet (når Michaels udstyr ikke lige lukker luft ud gennem forskellige ventiler han ikke har justeret korrekt). En lille klippeø ved havnen byder på et hyggeligt naturdyk, dog med masser af svenske glasflasker.

Om aftenen stod den på natdyk i Jordfalls Havn. Dykket blev med planlagt deco og hhv 40 meters dybde (Michael og Philip) og 50 meters dybde (Sebastian og Thomas). Natten byder på et væld af liv, hvor mange dyr komme frem fra deres skjul. Dykket bød på blæksprutter af arten Sepietta oweniana, som ikke har noget dansk navn, samt en enorm Troldkrabbe og masser af Jomfruhummere, som kom frem fra deres huler.

Dagen efter gjorde vi et sidste dyk inden hjemrejsen. Dykket blev ved Dykplats Skår ikke langt fra Jordfall. Holdet var nu tappet for energi efter turens i alt fire dyk, Philips tørre jokes og Sebastians kampe med køjesengen. Undertegnet er tilmed et udpræget b-menneske, som ikke fungerer mentalt inden kl 10. Med 40+ kg ekstra på kroppen slæbte vi os i vandet. Trods alt var dykket forfriskende og en fremragende mulighed for Philip at se sin allerførste nøgensnegl, dog af ukendt art.

Alt i alt en fremragende tur i det svenske, som kvitterede med hæsblæsende øvelser i dybdedykning og uforglemmelige oplevelser fra dybet. Vi kommer igen!